Hoogste punt Beukenhof, Bergeijk

Oude tijden herleven in Beukenhof. Wonen wordt weer beleven. Op één van de mooiste plekjes van Brabant wordt een woonconcept gerealiseerd van ongeëvenaarde schoonheid tegen een decor van schitterende oude bomen ineen parkachtige omgeving van ruim 6300 m² met veel rust en ruimte, welke gezamenlijk eigendom zal worden van de bewoners.

Lees verder onder de foto.

Hartje Bergeijk

Hotel Beukenhof staat op een bijzondere plek in Bergeijk. Een plek die je met respect moet behandelen. Het geheel vormt samen met de prachtige tuin een unieke woon­omgeving met schitterende appartementen die qua indeling helemaal kunnen worden aangepast aan de wensen van de toekomstige bewoners. Plan Beukenhof is een ultieme woonbeleving voor iedereen die alles uit het leven wil halen.

Monumentaal pand

Samen met de gebouwen van de voormalige weverij De Ploeg is Hotel Beukenhof een begrip in Bergeijk. Toch had het pand, dat in 1838 is gebouwd eerst een hele andere bestemming. Het was namelijk de pastorie van het naastgelegen protestantse kerkje. En dat bleef het tot het jaar 1949. Want in dat jaar werd het monumentale gebouw in gebruik genomen als hotel, waar decennialang tal van gasten kennis hebben gemaakt met de grandeur en allure van het pand en met volle teugen hebben genoten van de onvolprezen Brabantse gemoedelijkheid en gezelligheid. In het begin van de 21e eeuw werd gezocht naar een nieuwe functie voor Hotel Beukenhof. Gekozen is voor een woonbestemming die op unieke wijze is vormgegeven en waarbij het monumentale karakter van het bestaande gebouw gecombineerd wordt met een nieuwbouw die opvalt door de ingetogen vormgeving en de toepassing van eerlijke materialen. Zo ontstaat er een geheel, met eigen woonbeleving, die naadloos aansluit op het rijke verleden van deze bijzondere locatie.