Project omschrijving

Open woonhuis in een bosrijke omgeving

Het woonhuis is gelegen in een mooie bosrijke omgeving in de gemeente Waalre. Een rustig romantisch straatje met grote volgroeide bomen. Aan de overzijde van de straat is het bos. De woningen in het straatje zijn allen in een lichte kleur geschilderd. Het bestemmingsplan gaf een goothoogte van 4m’ en een nokhoogte van max. 7m’ aan. De keuze om stevig te verbouwen werd na overleg omgezet in slopen van de bestaande woning en nieuwbouw plannen op de eigen grond.

Contrast met de omgeving

De vraag van de principaal was om een hedendaags ontwerp te maken. En gezien de bebossing was er de vraag naar een woning met veel glas en openheid. Op deze wijze kan er met wonen en werken meer genoten worden van de groene omgeving. De woning is wit gestukadoord, de ramen en deuren zijn van smalle aluminium profielen in een donkergrijze kleur. Het hellende dak in een rode keramische pan welke aansluit bij de overige woningen in de straat. Het contrast tussen enerzijds het heldere stukwerk en anderzijds het warme geoliede hout zorgt voor een warme sfeer.